logo


Ramazan Bayramı Ne zaman?

Ramazan Bayramı Nezaman?

Her sene coşku ve sevinç ile karşılanan bir Ramazan ayının daha ilk çeyreği geride kaldı. ”Ramazan Bayramı ne zaman?” sorusunun yanıtı tatil planları yapacak olan vatandaşlar tarafından sıkça araştırılıyor. Şeker bayramı olarak bilinen Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor? – 2017 Ramazan Bayramı ne zaman? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi…

11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesinin mutluluğunu yaşayan milyonlarca vatandaş bir yandan ise ”Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor” sorusunun cevabını merak ediyor. Tatil planları içerisine girenler için ” Ramazan Bayramı hangi güne denk geliyor?” sorusunun yanıtını bu başlık altında derledik. Şeker bayramı olarak bilinen ve özellikle çocukların heyecan içinde beklediği 2017 Ramazan Bayramı ne zaman başlıyor? İşte 2017 Ramazan Bayramı tarihi…

RAMAZAN BAYRAMI 2017 NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Ramazan Bayramı‘nın ilk günü 25 Haziran Pazar gününe denk geliyor. Böylece Pazar, Pazartesi ve Salı günü resmi tatil yapacak olan vatandaşlar şimdiden planlarını buna göre hazırlıyor.

RAMAZAN AYI VE KADİR GECESİ’NİN ANLAMI

Ramazan ayının içinde pek çok hikmet bulunur. Ferdi ve sosyal olarak insanlar için yararları vardır. Ramazan ayında tutulan oruçların yalnızca bedenin aç bıraktığı düşünülmemelidir. Oruç tutanlar, oruçlu oldukları süreçte yaşadıkları açlık hissi ile yoksul insanların durumlarını daha iyi anlar hale gelirler. Bu mübarek ayda yoksullar için yapılan yardımlar da artış gösterir. Oruç tutan insanlar, Allah tarafından kendilerine verilmiş olan çeşit çeşit nimetin kıymetini daha iyi anlarlar. Oruç tutanlar yalnızca yemeyi ve içmeyi bırakmazlar. Orucun tam olarak yerine getirilebilmesi için kişilerin elini, gözünü, kulağını, dilini ve diğer tüm uzuvlarını da günahlardan koruması gereklidir.

Kadir Gecesi de bu ayın içinde yer alır. Bin aydan daha da hayırlı olan Kadir Gecesi’nde İslam dininin kutsal kitabı olan Kuran-ı Kerim indirilmeye başlanmıştır. Bu yıl Kadir Gecesi 21 Haziran 2017 Çarşamba tarihine denk gelmektedir.
İslam’ın beş şartı; kelime-i şehadet getirmek, namaz kılmak, hacca gitmek, zekat vermek ve oruç tutmaktır. Ramazan ayında tutulan oruçlar, İslam’ın beş şartından birisini oluşturur. Ramazan ayında özürsüz olarak oruç tutulmaması büyük günah sayılır. Eğer oruç tutmayan kişi bir mazerete sahipse, o kişi oruç tutmayınca günah olarak sayılmaz. Tutulacak oruçlar zamanında tutulmalıdır. Çünkü diğer aylarda tutulacak olan oruçlar Ramazan ayında tutulacak olan oruçlara eş değer değildir.

Ramazan ayında rahmet kapılarının açılmasıyla birlikte insanlar arasında da dayanışma ve yardımlaşma artar. Beraberlik ve birlik duygularının pekiştiği bu ayda insanların arasında saygı, sevgi, kardeşlik ve sabır daha çok güç kazanır.

Ramazan, yaz aylarının sonunda ve güz aylarının başında yağan ve yerde bulunan tozların temizlenmesini sağlayan yağmur anlamına gelir. Yağan yağmurun yeryüzünü temizlediği gibi insanların işlemiş oldukları günahlar da Ramazan ayı sayesinde silinir ve süpürülür. Ramazan, güneş tarafından meydana getirilen şiddetli hararet karşısında taşların yanıp kızması anlamına da gelir. Oluşan bu kızgın yerlerde gezmek isteyen insanların ayaklarının yanmasına benzer bir durum olarak Ramazan ayı vesilesiyle müminlerin işlemiş olduğu günahlar yakılır ve yok edilir. Ramazan ayında insanlar diğer aylara kıyasla daha fazla ibadet etmeye çalışırlar. Yanlışlıklardan ve kötülüklerden uzakta kalmaya çalışılır. Evlerde ve camilerde insanlar bir araya gelir ve Kuran-ı Kerim okunur. Ramazan ayının sona ermesiyle de Kuran-ı Kerim baştan sona okunarak hatim edilmiş olur.

RAMAZAN AYI NEDİR?

Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayı müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimidir. Bu kıymetli zaman dilimini ibadet ve iyiliklerle değerlendiren mümin ebedi mutluluğun kapısını açar. Cehennemden kurtuluş beratını alarak zaman ve mekân cennetine doğru yol alır. Bir hadis-i şerifte şöyle buyurulmaktadır:

“Ramazan Ayı gelince, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulurlar”

Ramazan, öncelikle oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir kulluk görevinin yerine getirildiği,her türlü hayır, rahmet ve bereketi kendisinde barındıran bir aydır. Dolayısıyla Ramazanayının en önemli özelliği oruç ibadetinin bu aya tahsis edilmesidir. Bundan dolayı Ramazan ayına “Şehr-i Siyam” denilmiştir.

Ramazan orucu, hicretin ikinci yılı içinde Şaban ayında farz kılınmıştır. Orucun farzolduğu Kitap, Sünnet ve İcma ile sabittir. Kur’an-ı Kerimde,
“Ey iman edenler! Allah’a karşı gelmekten sakınmanız için oruç, sizden öncekilerefarz kılındığı gibi size de farz kılındı” buyurulmuştur (Bakara, 2/183).

Müminlere bir ikram olarak sunulan Ramazan ayı; ibadet, tövbe, dua, zikir, arınma,sosyal yardımlaşma ve dayanışma ayıdır.

2017 RESMİ DİNİ GÜNLER VE HAFTALAR HANGİ TARİHLERDE OLACAK ?

– 29 Mart 2017 – Çarşamba Günü | Üç Ayların Başlangıcı
– 27 Mayıs 2017 – Cumartesi Günü | Ramazan’ın Başlangıcı
– 21 Haziran 2017- Çarşamba Günü | Kadir Gecesi
– 24 Haziran 2017- Cumartesi Günü | Arefe
– 25 Haziran 2017– Pazar Günü| Ramazan Bayramı 1. Gün
– 26 Haziran 2017- Pazartesi Günü | Ramazan Bayramı 2. Gün
– 27 Haziran 2017 – Salı Günü | Ramazan Bayramı 3. Gün
– 31 Ağustos 2017- Perşembe Günü | Arefe
– 1 Eylül 2017 – Cuma Günü | Kurban Bayramı 1. Gün
– 2 Eylül 2017 – Cumartesi Günü | Kurban Bayramı 2. Gün
– 3 Eylül 2017 – Pazar Günü | Kurban Bayramı 3. Gün
– 4 Eylül 2017 – Pazartesi Günü | Kurban Bayramı 4. Gün

Bir önceki yazımda « makalem var.
yetişkin sohbet | geveze sohbet | bedava sohbet | çet sohbet | cinsel sohbet |
1.408 kez okundu yorum yok Genel, Haberler
ETİKETLER :


Bir Yorum Yazmak İstermisiniz ?

islami sohbet | dini sohbet | islami chat | chat